Bowling is door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité officieel als sport erkend. Jammer genoeg is het nog geen olympische discipline, hoewel het al een demonstratiesport is , de eerste stap naar de eigenlike Spelen . Bowling maakt echter wel deel uit van de World Games en is erkende discipline in de Commonwealth Games.

In België wordt de sport vertegenwoordigd door een van de laatste "Belgische" nationale federaties, de BBSF , Belgische BowlingSport Federatie ( www.bowling.be ) . De federatie telt meer dan 5.000 ledenin ongeveer 200 clubs. De Bowlmaster Bowling Club is de enige erkende club die in Bowlmaster speelt . Ze heeft meer dan 150 leden . Onze club heeft een van de mooiste sportpalmaressen van het land , aangezien wij zevenmaal Velgisch Kampioen geweest zijn en in 2007 voor de vijfde maal de Belgische Beker hebben gewonnen. Onze club heeft ook verscheiden spelers geleverd aan het nationale Belgische team dat aan de internationale competities deelneemt .

De belangrijkste competitie die in België georganiseerd wordt , is het Interploegen kampioenschap . De wedstrijden vinden plaats op vrijdagavond , van 20u tot 23u en het seizoen loopt van 1 september tot 15 mei van elk jaar . Er zijn 26 speeldagen. Anngezien 15 ploegen aan de competitie deelnemen, zijn er van september tot midden mei verscheiden vrijdagen vrij zijn ( vooral tijdens de schoolvakantie ) .

Zeldzamer zijn de provinciale of nationale kampioenschappen , individueel of in ploegen , voor veteranen , senioren of jongeren. Ze vinden meestal in het weeken plaats.

Nog schaarser zijn de toernooien die door club zelfs georganiseerd worden . Bowlmaster organiseert bijvoorbeeld elk jaar de Belgian Senior Open , een van de grootste Europese evenementen voor veteranen , met spelers uit het hele Europa en zelfs uit de Verenigde Staten. Dit toernooi vindt elk jaar in de week van de 15 augustus plaats.

Buiten de competities oefenen de spelers in de week in het kader van minicompetities, de zogenaamde liga's . Maandag , dinsdag en Woensdag zijn vooral voor de liga's gereserveerd. Als de microbe van het bowlen u te pakken heeft of als u een club zoekt , nodigen wij u uit om de website van de bowlingclub van Bowlmaster te bezoeken op : www.bowlmaster.be .  Wij zijn altijd opzoek naar nieuw talent of gewoon naar nieuwe liefhebbers .

Voor onze slechthorende vrienden hebben wij ook 2 clubs voor doofstommen , die dinsdag en vrijdag in de late namiddag trainen. Als u contact wilt opnemen met de liga .... of van on twee clubs voor slechthorenden .

Het nieuws